Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Voedselbos                              

Eten uit het bos

Een voedselbos is misschien wel de meest natuurinclusieve manier van voedselproductie. Of de meest eetbare vorm van natuur. Het  is maar hoe je het bekijkt. Op Zonnegoed leggen we een vijfeneenhalve hectare groot bos aan vol met eetbare bomen, struiken en vaste planten. En vol met leven: vogels, insecten, egels en konijnen. En mensen. Om te oogsten.

Alleen te oogsten, want een slim aangelegd voedselbos houdt zichzelf vele tientallen jaren in stand. Wieden, bemesten, beregenen, grondbewerken, al die zaken waar een akkerbouwer het hele seizoen druk mee is, zijn in een voedselbos niet nodig. Na de aanleg is alleen geduld nodig. Na vijf tot zeven jaar gaan we fruit, noten, paddestoelen en andere lekkernijen uit het bos plukken en rapen.

In ons bos komen enkele duizenden bomen te groeien, waarmee jaarlijks ook nog eens tonnen CO2 vastgelegd worden. Goed dus voor de natuur, het klimaat en een mooi pakket gezond vegan voedsel.

 
Copyright © 2022 Zonnegoed
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren