Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Joost van Strien

Als eigenaar van Zonnegoed werk ik, Joost van Strien, al ruim twintig jaar op een innovatieve manier aan een duurzame productie van gezond voedsel.

Waar zijn de dieren?

Zonnegoed is een akkerbouwbedrijf. Dat betekent dat we planten telen. Zijn er dan helemaal geen dieren op het bedrijf? Zeker wel.

Onder de grond krioelt het van de beestjes. De belangrijkste is de worm. Dit diertje helpt ons dagelijks en daarom stellen we alles in het werk om hem te vertroetelen.

Boven de grond zoemt het in de zomer van de insecten. De bij is onze lieveling en we zorgen zo goed mogelijk voor haar.

In de lucht zien we kieviten, scholeksters, leeuweriken en torenvalken. We creëren nestelgelegenheden en beschermen de nesten en de kuikens.

Joost van Strien

Joost van Strien is eigenaar van Zonnegoed, een biodynamisch bedrijf dat in de volle grond groenten en akkerbouwgewassen teelt in de omgeving van Ens. Naast oranje en groene pompoenen, teelt Joost met zijn compagnon Christiaan Feickens ook aardappels, pastinaak en peen.

Maar bij deze gewassen houdt het niet op, aldus Joost. “Ik teel in een achtjarige rotatie onder andere erwten, sperziebonen, gras/klaver en luzerne. Deze laatste twee gewassen teel ik om de bodem rust te geven. Bovendien laten deze gewassen veel voedingsstoffen achter in de bodem, waar de volgende gewassen weer van profiteren. Zo houd ik de grond gezond en dat merk je aan de vitale gewassen die er groeien.”

 
 

Presentaties en rondleidingen

We ontvangen regelmatig groepen boeren, studenten en andere geïnteresseerden. In onze sfeervolle ontvangstruimte geven we presentaties en cursussen. In het groeiseizoen leiden we graag mensen rond.

We vertellen je graag alles over biodynamische teelt, onbereden teeltbedden, minimale grondbewerking, compostzaaien en plantaardige bemesting. Dit doen we tijdens open dagen of op afspraak.

Voor meer inlichtingen: mail naar info@zonnegoed.nl

Copyright © 2021 Zonnegoed
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren