Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Innovatief, duurzaam en gezond.

Teelt van biologisch-dynamische groenten

Op Zonnegoed staat het verbeteren van de bodemvruchtbaarheid centraal. Door in evenwicht en kringlopen te denken geven we levenskracht via de bodem door aan de plant en het product en vervolgens weer terug aan de bodem.

 

Oude kracht en vernieuwing

Op Zonnegoed werken we vanuit het principe dat een gezonde bodem de basis is voor gezonde producten. Onder de oppervlakte speelt zich een fascinerend samenspel af tussen allerlei organismen. En hoe meer divers dit bodemleven is, hoe gezonder de bodem en de gewassen die daarin groeien.

We zijn inmiddels ruim 20 jaar bezig met dit bouwen aan een vruchtbare bodem en dat werpt z’n vruchten af. Waar vroeger de gewassen groeiden op de mest die we gaven, groeien ze nu grotendeels op de voeding die het bodemleven vrijmaakt uit al het organisch materiaal dat we op het land achterlaten, terugbrengen en van buitenaf aanvoeren. Dit proces noemen we de ‘oude kracht’ van de bodem. Om dit te creëren en te onderhouden gebruiken we een aantal innovatieve toepassingen

Meer lezen

Klimaatneutraal

Het streven van klimaat neutraal werken heeft ook te maken met de aan- en afvoer op het bedrijf.

Door de duurzame biodynamische teelt wordt er meer koolstof in de vorm van organisch materiaal aangevoerd dan afgevoerd. Hierdoor wordt er op dit bedrijf CO² gebonden in de bodem. Een natuurlijk proces wat de uitstoot reduceert. Wat dacht je tot slot van de mensen die liggend onkruid wieden op een machine aangedreven door zonne-energie.

Liggend werken, wie droomt daar nou niet van? En dan nog zonder geluid ook! “Ja, het enige wat je hoort zijn de vogels die kwetteren boven de velden.” 

 
Copyright © 2021 Zonnegoed
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren